Femke’s reis naar Amerika #2 De mensen

DSC01757

(Las Vegas)

Hoi! Dit is mijn eerste (echte) blog over mijn reis naar Amerika. In deze blog vertel ik over de mensen. Misschien heb je wel is iets gehoord/gezien/gelezen over de Amerikanen. Ze zijn zo aardig en spontaan! Wil je hier meer over weten? Lees dan snel verder…

Amerikanen zijn de aardigste mensen die ik ken. Spanjaarden & Italianen vond ik altijd al geweldig aardig, maar toen ik de Amerikanen zag en sprak!

Wij sliepen de eerste 5 dagen in Seattle bij familie. Bij Marieke, Steve & Bree. Marieke een nicht van mijn moeder, Steve de man daarvan en Bree de dochter. Op een dag gingen we Seattle in met ook de rest van de familie. Hunter, Kyle, Bree, Lucy, Mike, Lysbeth, Jim, Eric & Shaun. Daar deden we de Duck Tour. Een Duck Tour? Ja! Dat is een soort van bus die op het land kan rijden en ook in het water kan varen. We gingen dus halverwege de reis ineens varen! De man die de bus/boot bestuurde, was echt geweldig. Een echte Amerikaan, hij deed namelijk behoorlijk gek en kende geen schaamte. Hij danste, zette pruiken op en bij elke  starbucks die we zagen moesten we CHACHINGCHANG roepen ( dat moest nogal vaak omdat er 122 starbucks in Seattle zijn! ). En alle Amerikanen in de bus joelden, klapten en dansten mee! Ik heb behoorlijk hard gelachen! Met de familie hebben we trouwens een geweldige tijd gehad, zoveel leuke dingen gedaan!

DSC01397 DSC01406

Amerikanen vroegen ook altijd aan ons ‘Where are you from?’ en wij altijd ‘From Holland!’ en zij dan ‘Wow so cool!’ . 1 keer vroeg een onbekende jongen op straat waar we vandaan kwamen, wij weer vertellen en zodra we waren overgestoken liep hij naar zijn vriendin ( of gewoon een vriendin, ik heb geen idee) en zei: ‘They’re from Holland!’ Wees en zei ons gedag, hij vond het dus behoorlijk cool.

Amerikanen praten zelf zó graag met buitenlanders dat Marije ( mijn zusje ) midden op straat in Las Vegas door een goochelaar werd gevraagd om mee te doen. Hij vroeg hoe ze heette, waar ze vandaan kwam en hoe oud ze was. Maar Marije kan nog niet zo goed Engels, dus namen mijn ouders en ik het een beetje voor haar over. Maar eigenlijk ging het om de truc die de goochelaar zou laten zien,  nou die was behoorlijk goed!

DSC01800

Eigenlijk kan ik hier nog lang over door gaan, en er nog wel veel meer vertellen over mensen die ik heb leren kennen of over mijn familie die daar woont. Dat is overigens niet mijn hele familie, de rest woont allemaal gewoon in Nederland.

Maar de mensen in de supermarkt zijn aardig, op straat, bij de Toeristen Informatie en ook de gidsen!

In Mesa Verde ( zie foto ) hadden we een rondleiding met een National Park Ranger en die liet ons dus van alles zien en vertelde er over. Ik kreeg veel mee, maar niet alles omdat hij een beetje binnensmonds praatte. Maar goed, hij communiceerde ook veel met de wat jongere kinderen. En toen riep hij Marije opeens naar voren! Ja alweer Marije, haha! Ze moest naast een jongen staan en doen alsof ze getrouwd waren, het was komisch omdat Marije er niet zoveel van begreep en alleen maar een beetje stond te lachen.

DSC02098

Mesa Verde is een plek waar Indianen hebben geleefd, wat je op de foto ziet is ook door Indianen gemaakt.

Verder hebben we toen we nog bij familie logeerden veel op de jetski en op een tube gezeten. De tube was niet van ons, maar van vrienden van Marieke & Steve ( de jetski was wel van hunzelf ). Een tube is een soort van luchtkussen dat achter een boot hangt. Hoe harder de boot gaat hoe leuker het is! Bree, Jente, Marije en ik gingen op die tube en heel wat mensen gingen mee in de boot. Het was zo gaaf en leuk dat ze voor ons even de boot wilden besturen!

DSC01377

Ook hebben we bij vrienden van Marieke & Steve voetbal gekeken. Het was zo leuk & lief hoe ze ons allemaal ontvingen! Ze vonden het leuk dat we uit Nederland kwamen en voerden leuke gesprekjes met ons. Ik voelde me gelijk overal thuis!

DSC01324Op de jetski met mijn papa!

Naast dat de mensen in Amerika altijd super aardig en behulpzaam zijn, zijn Amerikanen over het algemeen ook wat dikker dan in Europa ( daar heb ik natuurlijk niks op tegen! ).  Dat zeggen ze vaak ook zelf. In een andere blog zal ik wel wat meer gaan vertellen over het eten, maar ik kan je in ieder geval wel vertellen dat het altijd heel veel is. In een restaurant krijg je ontzettend grote porties en in de winkels liggen niet normaal grote zakken chips. Uhm, dan is het niet zo gek toch? Zoek maar voor de grap is op Google Amerikanen op. Naast dat je veel foto’s te zien krijgt van Obama, zaten er ook wat plaatjes tussen van wat dikkere mensen met vette hamburgers…  aar ik moet wel eerlijk toegeven, die hamburgers daar zijn geweldig lekker.

DSC01468

Verder heb ik leuke mensen ontmoet en ben ik blij dat ik mijn familie uit Amerika weer heb kunnen zien!

Ik wil mijn volgende blogpost of over het eten gaan schrijven, of over de natuur. Nou mogen jullie dat bepalen! Wat wil jij het liefst? Als je wil dat ik over het eten schrijf laat dan in de reactie ETEN achter, en als je wil dat ik over de natuur schrijf, laat dan NATUUR achter in de reacties.

Liefs,

Femke

PS. Er lopen soms ook wel een beetje rare Amerikanen rond…

DSC01763

 

 

 

 

3 gedachtes over “Femke’s reis naar Amerika #2 De mensen

Laat je reactie achter!