Een leuke verassing! | Sinterklaas

unnamed

Hey allemaal!

Ook ik heb net als velen van jullie sinterklaas gevierd! Op 5 december vierden we dit thuis, maar op 6 december bij mijn opa en oma. Nou ga ik niet als alle andere bloggers en youtubers laten zien wat ik heb gekregen, maar hoe je wel een hele leuke ‘surprise’ kunt maken…

Oké geeft toe, je had vast gehoopt dat ik de surprises op de afbeelding zou gaan maken. Nou ben ik niet zo ontzettend goed in knutselen als mijn opa, die dat wel heeft gemaakt. Afgelopen zaterdag was ik (en mijn gezin) met Jelte (neefje) en Lieke (nichtje) en mijn oom en tante bij mijn opa en opa. Als sinds dat ik klein ben vieren we daar sinterklaas. Mijn opa maakte vroeger al de mooiste en creatiefste surprises voor mij en de rest van de ‘kinderen’. Ook dit jaar had hij weer ontzettend mooie en creatieve kunstwerken gemaakt.

DSC03946 DSC03952 DSC03960 DSC03977

Nou dat niet alleen! Toen ik mijn surprise opende zag ik een lekker geurtje, douchegel en een chocoladeletter. En oh ja, er lagen ook nog chocolademunten. Omdat ik niet zo’n trek had in chocolade, besloot ik mijn chocolademunten nog niet aan te breken. In tegenstelling tot mijn zusje Marije, die gelijk een chocolademunt opende. Toen hoorde ik opeens in mijn linkeroor: ‘ HUH?! Fem, moet je dit zien! In de chocolademunt zit echt geld!’ Ook ik was zeer verbaasd en keek mijn ogen uit… Maar hoe kon dat nou?

DSC04003 DSC04004

Al 2 weken voor sinterklaas was mijn opa druk bezig geweest met het maken van de surprises en deze wel hele bijzondere ‘chocolade’ munten. Hij had de zakjes bij de knoop opengemaakt, en uit ELK chocolademuntje het midden eruit gesneden. En nou, dat waren er nogal veel. De echte muntjes hadden een hele nacht geweekt in de cola (daar worden ze schoon van), en konden daarna in de chocolade worden gestopt. Het aluminium er weer over heen, en je ziet er dus niks meer van! Dit is echt ontzettend priegel werk, en al helemaal als je er zoveel moest doen als mijn opa. Als je alle chocolademunten uit 1 zakje hebt gevuld, kun je ze weer in het zakje stoppen en de knoop weer dichtmaken.

DSC04005DSC04007

Nou hoe leuk is dit, ik vond het in ieder geval erg goed bedacht!  Nu is het misschien niet meer sinterklaas, maar toch. Ik vond het leuk om dit even met jullie te delen, misschien leuk voor volgend jaar!

DSC04008

Heb jij ook mooie surprises gekregen?

Liefs,

Femke

Advertenties

Laat je reactie achter!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s